|

Özellikle ramazan ayında farklı çorba tarifleri arıyor insan. Bu çorbayı da ben Emine Beder’in kitabından denedim. Ev ahalisine bir daha yapayım mı dediğimde eveeet sesleri yükseldi.
Malzemeler: • 200 gr yağsız kıyma • 1.5 çay bardağı ev eriştesi • 5 çorba kaşığı yoğurt • ½ çorba kaşığı salça • Çorba kaşığı tereyağı • 3-4 diş sarımsak • 5-6 su bardağı su • Tuz, karabiber, pulbiber, kurunane
Yapılışı: 1. Bir kabın içine kıymayı, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun. Bilye iriliğinde köfteler yapıp yaklaşık iki kaşık un serpilmiş bir tepsiyealın.Tepsiyi sağa sola sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayın. 2. Tencereye tereyağını alıp eritin. Salçayı ekleyip yarım dakika kavurun. Suyu koyup kaynatın ve erişteleri ekleyin. Birkaç dakika sonrada köfteleri ekleyin. 3. Çorbayı ateşten almadan5 dakika önce hazırladığımız sarımsaklı yoğurdu 1-2 kepçe çorba suyuyla incelterek, azar azar ve karıştırarak ilave edin.Tuzunu ayarlayın.. Çorbayı bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. 4. Küçük bir tavada biraz tereyağı eritip nane ve pulbiber sosu hazırlayıp üzerine dökün. (tarifin aslında yağ konmadan direk çorbaya nane ve pulbiber ekleyin yazıyordu.)
|
|